در این مقاله می خواهیم با چگونگی ثبت دامنه آشنا شویم پس تا انتهای این متن با ما همراه باشید. هر وب سایت بایستی دامنه اختصاصی خود را داشته باشد. منظور از دامنه همان نامی است که افراد می توانند در قسمت نوار آدرس مرورگر ها وارد نمایند تا به سایت شما دسترسی پیدا کنند. در دنیای واقعی اگر شما مالک یک شرکت و یا یک فروشگاه هستید، محل کسب و کار شما نیز دارای آدرس پستی یکتایی است که هر مشتری با مراجعه به آن می تواند به شما دسترسی داشته باشد.

دامنه چیست؟

دامنه سایت یا همان (دامین) اصولا از دو بخش اصلی نام دامنه و پسوند دامنه تشکیل شده است. مثلا google.com که google نام اصلی سایت و .com پسوند دامنه است. همانطور که هر مدیری برای راه اندازی شرکت و یا فروشگاه خود سعی می کند مکانی را انتخاب کند که دسترسی مخاطبان به آن بسادگی باشد، مدیران وب سایت ها نیز سعی می کنند برای وب سایت خود از آدرس هایی استفاده کنند که جستجوی آن برای مخاطبان شان ساده باشد.

به همین خاطر نام دامنه بهتر است دارای این ویژگی ها باشد:

  1. تا حد ممکن کوتاه باشد
  2. جذاب و خلاقانه باشد
  3. مرتبط با نوع فعالیت وب سایت باشد
  4. نام سایت نمی تواند شامل کاراکترهای ذیل شود:
+=()^@#!×
کاراکتر فاصله|?\}{][_

علاوه بر این لیست 60 کاراکتر دیگر را نیز در نام دامنه خود نمی توانید استفاده نمایید.

  • خوانایی دامنه: در صورتی که نام وب سایت از زبانی بجز انگلیسی گرفته شده است، مثل زبان فارسی، از حروف و کلماتی استفاده شود که نگارش آنها به فینگلیش و خواندنشان به سختی نباشد و مبهم خوانده نشوند. مثلا اگر وب سایت شخصی آقای سیدسعیدعالمی بخواهد به نام خود ایشان ثبت شود ممکن است یکی از این موارد را انتخاب کند:

Seiedsaedaalami / seidsaaidalamy /seyedsaaidaalami  و… در اینجا نگارش و خواندن این اسم برای مخاطب سخت است همچنین حفظ کردن این نام برای مخاطب می تواند دردسر ساز باشد. پس از انتخاب چنین نام هایی برای وب سایت خود پرهیز کنید.

  • سعی کنید نامی را انتخاب کنید که مفهوم و معنی دار باشد. البته برخی از مدیران سایت با انتخاب یک نام خلاقانه و تبلیغات گسترده این ویژگی را در ازای ویژگی شماره 2 همین متن نادیده می گیرند. مانند اسنپ، گوگل، یاهو وعلی بابا
  • اگر چه می توانید از اعداد و خط تیره در نام خود استفاده نمایید اما تا حد ممکن از این کار پرهیز کنید
  • سعی نکنید نامی مشابه و نزدیک به رقیبان خود انتخاب کنید. این کار احتمالا باعث می شود تا مشتریان اشتباها وقتی مخواهد وارد سایت شما شوند، به وب سایت آنها مراجعه کنند.
ثبت دامنه
ثبت دامنه

نکاتی در مورد پسوند دامنه

حالا که با ویژگی های نام دامنه آشنا شدید، بهتر است کمی با ویژگی های پسوند دامنه نیز آشنا شویم. پسوند دامنه  معمولا بین 2 الی 4 حرف کاراکتر دارد. پسوند بومی کشورمان ایران .ir است و سایت هایی که دامنه یشان به این پسوند ختم می شوند عملا در دنیای وب سایت های ایرانی شناخته می شوند. حتی اگر هاست آنها ایرانی نباشد.

از پسوندهای محبوب و عمومی دیگر نیز می توانیم به .com .net .edu اشاره نماییم. پسوند .edu عموما برای مراکز آموزشی مورد استفاده قرار می گیرد. نکته مهم در اینجا که باید برای شما یادآور شویم این که همانطور که پیشتر اشاره کردیم دامنه هر سایت از نام دامنه و پسوند آن تشکیل شده است.

به همین خاطر اگر دامنه شما parsmizban.ir باشد عملا شما تنها مالک این نام دامنه با این پسوند هستید و نه پسوندهای دیگر  مثل parsmizban.com و اگر این نکته برایتان مهم است که بعدا رقبا نتوانند با کپی برداری از شما سایتی را به ثبت و مالکیت برسانند حتما هنگام خرید یک دامنه پسوندهای مهم را نیز خریداری نمایید.

مالکیت و ثبت دامنه

برای ثبت دامنه به نام افراد حقیقی و حقوقی در کشورهای مختلف قوانین متعددی وضع شده است. در کشورمان ایران شما می توانید از سایت های معتبر فروش سایت مانند پارس میزبان به سادگی اقدام به ثبت دامنه خود کنید. برای ثبت دامنه و ایجاد مالکیت دامنه به نام شما، بایستی یک اکانت معتبر داشته باشید. پس از ثبت نام و ارسال مدارک تان، این مدارک در اسرع وقت بررسی صحت می شوند و اکانت شما اعتبار لازم برای خرید یک دامنه را پیدا می کنید. به همین سادگی!

معمولا بین یک الی سه روز کاری پروسه تایید اعتبار شما به طول می انجامد. همچنین کارشناسان فنی ما در پارس میزبان به شما در زمینه ثبت اکانت معتبر برای ثبت دامنه می توانند کمک نمایند. برخی از افراد که می خواهد، خود را به صورت فرد حقوقی و نه حقیقی ثبت نمایند نیز می بایست مدارک لازم در این خصوص را ارائه نمایند و تفاوتشان با افراد حقیقی تنها در ارسال مدارک شرکت و مالکیت آن است.

در پارس میزبان خدمات ویژه ای را برای ثبت حقوقی دامنه در نظر گرفته ایم که  می توانید با مشاوره رایگان کارشناسان فنی ما به سادگی اقدام به آن نمایید. در انتها لازم است به شما یادآوری نماییم، برای ثبت دامنه به نام خودتان، حتما از ارائه دهندگان معتبر استفاده کنید، چرا که متاسفانه برخی از همکاران غیر معتبر ما، پس از ثبت دامنه هنگام انتقال حق مالکیت آن به شما درخواست وجه بیشتری می کنند که این امر غیر ضروری است.

انتقال دامنه

ممکن است شما دامنه خود را پس از خرید در هاست یک ارائه دهنده خدمات هاست پارک کرده باشید. برای انتقال این دامنه به هاستینگ پارس میزبان می توانید از مشاوران فنی ما درخواست راهنمایی نمایید. در این مقاله شما را با نکات مهمی در رابطه با ثبت دامنه آشنا نمودیم. شما عزیزان نیز میتوانید به سادگی برای مالکیت حقوقی و یا حقیقی دامنه خود همین اکنون در سایت پارس میزبان اقدام نمایید و از خدمات پشتیبانی و مشاوره ما بهره مند گردید.

اطلاعات بیشتر در مورد ثبت دامنه را در وب سایت ویکی پدیا بررسی کنید.

4.2/5 - (5 امتیاز)