بسیاری از افراد و مدیران کسب و کارها برای ارائه محصولات و خدمات و یا نظرات خود افدام به  ساخت وبلاگ می کنند. در دنیای وب، سالهاست مفهومی بنام وبلاگ یا بلاگ باب شده است. حتما می دانید که به افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند وبلاگ نویس می گویند. اگر می خواهید اقدام به ساخت وبلاگ کنید مطالعه این مقاله می تواند برای شما بسیار مفید باشد.

پیش از هر چیزی بهتر است تعریف جامعی از وبلاگ یا همان بلاگ داشته باشیم؛

ساخت وبلاگ
ساخت وبلاگ

وبلاگ یا بلاگ چیست؟

وبلاگ ترکیبی از دو کلمه web به معنای شبکه جهانی و log به معنای گزارش روزانه یا روز نوشت است. در واقع وبلاگ یک صفحه شخصی یا گروهی می باشد که بصورت روزانه یا چند وقت یکبار با مطالب جدید بروز می شود. معنی blog در زبان فارسی با عبارت وب نوشت نیز معروف است و از این پس هر کجا شنیدید وب نوشت، در واقع منظور همان وبلاگ است. گاهی به وبلاگ به طور اختصار بلاگ نیز می گویند و تفاوتی در مفهوم آن ندارد.

بهتر است بدانید که وبلاگ ها در واقع یک صفحه وب است که معمولا به صورت کوتاه و خلاصه تهیه می شود و مطالب اغلب به ترتیب زمانی که منتشر شده اند، مرتب می شوند. همانند صفحات مجلات و یا روزنامه ها. محتوا و اهداف هر یک از وبلاگها به طور گسترده ای متفاوت است.

وبلاگ و وب سایت چه تفاوت هایی دارد؟

بسیاری از افراد واژه های وبلاگ و وب سایت را تقریباً معادل می‌دانند و این دو اصلاح را به جای یکدیگر به کار می‌برند اما، بهتر است بدانید در واقع که مرز بین وبلاگ و وب سایت در بسیاری از موارد زیاد نیست. اما وبلاگ ها برخی از امکانات وب سایت ها مانند فروشگاه و… را ندارند.

در واقع، نخستین وبلاگ ها، وب‌سایت‌هایی بودند که نویسندگان‌شان آن‌‌ها را روزانه منتشر می‌کردند و هر بار، مطلبی درباره‌ی روزمرگی‌های خود در‌ آن منتشر می‌کردند. برخی وبلاگ ها اخبار روز، قیمت ارز و طلا و…،  تحلیل های اجتماعی و سیاسی، مقالات علمی، داستان و شعر منتشر می کردند.

این که در وبلاگ چه مطالبی را منتشر نمایید، کاملا به خود شما بستگی دارد، اهداف شما از ایجاد وبلاگ می تواند کاملا خصوصی و یا در جهت منافع عمومی باشد. برخی از بلاگرها حتی در وبلاگ ها،  مطالب آموزشی در موضوعات مختلف ارائه می کنند.

جالب است بدانید برخی از وبلاگر های بزرگ جهان، همه برنامه های شبکه اجتماعی مانند، اینستاگرام، فیس بوک و… را به نوعی وبلاگ می دانند، که قابلیت های دیگری به آنها اضافه شده است.

وبلاگ ها، البته در وب سایت ها نیز استفاده فراوانی دارد. بسیاری از وب سایت ها برای افزایش بازدید خود، صفحات وبلاگ را در خود ایجاد می کنند. با این کار کاربران بیشتری به سمت سایت آنها هدایت می شوند و احتمال اینکه از خدمات و محصولات آنها خرید کنند افزایش می یابد. از طرفی افزایش بازدید سایت می تواند به ارتقا رتبه سئوی سایت شما شود. همچنین این ترفند باعث می شود که سایت شما پویاتر و به روز بماند که می تواند کمک شایانی به کسب و کار شما کند.

ساخت وبلاگ و تاریخچه وبلاگ نویسی در دنیای اینترنت

اولین سیستم وبلاگ نویسی توسط سیستم گروه های خبری Usenet ایجادشد. این سیستم را در واقع می توان به عنوان یک نوع سیستم ذخیره سازی و سازماندهی پیام ها و همچنین اطلاعات که مراجعین می توانند با مراجعه به سیستم خبر و اطلاعات مورد نیاز خود را از سیستم پیدا کرده و یا اطلاعاتی را به گروه های خبری ارسال کنند.

تولد وبلاگ نویسی مدرن

سیستم های وبلاگی همچون Blogger و Livejournal جزء اولین سیستم های وبلاگ نویسی رایگان در دنیای اینترنت بودند و خیلی زود در بین وبلاگ نویسان و کاربران اینترنت معروف شدند. پس از این دو سیستم وبلاگی، سیستم مدیریت محتوا یا WordPress خلق شد. این سیستم های بلاگی توانستند دنیای اینترنت را در زمینه اطلاع رسانی خبری و آموزشی دگرگون کنند.

ظهور وبلاگ در ایران

سیستم وبلاگ نویسی یا وبلاگدهی در ایران با عنوان پرشین بلاگ آغاز به کار کرد. پس از آن سیستم وبلاگ دهی بلاگ اسکای شروع به کار کرد. در واقع سیستم وبلاگ دهی پرشین بلاگ به عنوان اولین سیستم رایگان سرویس دهنده وبلاگ در ایران آغاز به کار کرد . در قیاس سیستم های وبلاگ دهی در ایران بلاگفا با محبوبیت بالا و با رنک الکسا بالا فعالیت دارد . استفاده از سیستم های سرویس دهنده وبلاگ در ایران دارای معایبی نیز است که از آن جمله می توان به کمبود منابع سرور در سیستم های وبلاگدهی رایگان اشاره کرد.

(یک وب سایت در واقع نرم افزاری است که بر روی یک سیستم کامپیوتری نصب می شود که سرور نام دارد. این سیستم های کامپیوتری با پهنای باند زیاد باید به اینترنت وصل باشند و تمام کاربرانی که به اینترنت متصل می باشند قابلیت دسترسی به این نرم افزار را دارند. اما زمانی که این منابع سخت افزاری و همچنین است پهنای باند سیستم های وبلاگدهی در اختیار هزاران صحب وبلاگ است که اگر روزی فقط یک پست آپلود کنند حجم اطلاعاتی که در روز باید پردازش شود و در اختیار بازدید کنندگان قرار گیرد بسیار بالاست. همین موضوع باعث می شود که در ساعات شلوغ روز  بلاگ های ایرانی در دسترس نباشند.

برای مطالعه اطلاعات بیشتر در مورد وبلاگ و ساخت وبلاگ به وب سایت ویکی پدیا مراجعه نمایید.

2.3/5 - (3 امتیاز)